Idén újra élvezhetjük Miskolc ünnepi fényeit, az égőket már fel is helyezték

Megosztás

A tavaly brutális mértékben megugró energiaárak miatt nem volt lehetősége a városnak a decemberi ünnepi fényekkel megörvendeztetni a lakosságot. Idén szerencsére nincs ilyen akadály.

Csütörtökön a Városgazda munkatársai és ipari alpinisták a megye- és a városháza közötti fasorra ismét felhelyezték a fényfüzéreket – de a főutca számos pontján tértek vissza a régről ismert izzók – számolt be róla a Minap.hu. A péntekre virradó éjjel folyamán az utolsó világító panel is a helyére kerül a Széchenyi utcán. A készülődés persze nemsoká a belvároson kívül is jól érzékelhetővé válik. Nem volt ez mindig így.

Jól emlékezhetünk, tavaly az önkormányzatok esetében tíz-tizenötszörösére növekedett energiaárak nem tették lehetővé, hogy a sok évtizedes hagyományoknak megfelelően külsőségeiben is adventi hangulatba burkolózzon a város. A válság csillapodása nyomán a városvezetés most viszont már úgy dönthetett: ebben az esztendőben semmiképp sem ennek megvonásával szorítanak a nadrágszíjon.

A Miskolc Televíziónak nyilatkozó polgármester szerint tavaly ilyentájt egyebek mellett olyasmiken kellett egyensúlyozniuk, hogy dolgozóik megkapják a fizetésüket – vagy, hogy éppenséggel ne szüneteljen a közvilágítás és a villamosközlekedés. Veres Pál felidézte: az önkormányzatnak akkor a kötelező alapellátások biztosításáért kellett mindent megtennie, ezért fájó szívvel ugyan, de nemet kellett mondaniuk az adventi fényekre. Idén szerencsére jobb a helyzet, így bő egy hét múlva újra felizzanak Miskolc ünnepi fényei.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek